Три компютърни игри, в които присъстват хлебарки

Когато си мислите за билдване на компютърни игри, едва ли хлебарките са точно първите същества, които ви идват наум. Да, унищожението на хлебарки е мисия на всеки човек, чийто дом малките гадинки са решили да навестят, което, оказва се, е било достатъчно вдъхновение за създаването на поне три компютърни игри.

И докато потръпвате с ужас само при идеята за тях и мислено звъните за мигновено съдействие на най-близката фирма за пръскане против хлебарки, ще се възползваме от възможността да ви запознаем с този необичаен ентъртеймънт, а именно дигитални игри с участието на тези иначе така несимпатични насекоми.

Bad Mojo

Bad Mojo е може би най-известната световна компютърна игра, в която присъства идеята за хлебарките. Разработена е от компанията Pulse Entertainment и пусната на пазара през далечната 1996 година. Базирана е на романа на Франц Кафка “Метаморфозата”.

Главният герой в нея е ентомолог (с други думи – специалист по насекомите), който планира да присвои пари от субсидия за научни изследвания, за да подобри иначе мизерния си живот. 

Естествено, съвсем в реда на нещата е инцидент с омагьосания медальон на майка му отприщва проклятие – лош късмет (оттам и заглавието “bad mojo”) – което го превръща в хлебарка. Същинското действие в играта се състои от преминаването през серия от загадки в кожата на хлебарка. Не, благодарим.

Cockroach Smasher

Ето тази игра вече звучи като нещо по-подходящо. “Cockroach Smasher” или “Унищожителят на хлебарки” е точно ролята, в която предпочитаме да се виждаме или която професионалните фирми за елиминиране на хлебарки така успешно осъществяват.

Самият интерфейс на играта може би ще ви дойде една идея по-противоречив, защото се практикува, като играещият мачка с реалния си пръст различни видове хлебарки, пълзящи хаотично по екрана на устройството. Самата игра е предназначена за iPad или iPhone, което я прави по-скоро мобилна алтернатива за ентусиастите.

Хлебарките, от своя страна, са доста реалистично представени, затова не препоръчваме играта за хора с фобии или силна непоносимост към гадинките.

Cockroach Simulator

Играта представя епичната война за кухнята между хората и хлебарките – ситуация, която е до болка позната на обикновения човек. С тази разлика, че тук можете да си избирате на коя страна да се борите. Ако изберете човешката гледна точка, можете да се възползвате от различни оръжия като тигани, спрейове, огън и други, с които да елиминирате хлебарките бързо и ефективно. Ако предпочитате да сте хлебарка… правилната стратегия е да избягате възможно най-бързо и най-далеч. Софтуерът може да се открие в платформата Steam.

Какво да правим, ако ни се наложи да водим реална борба с хлебарки?

В случай че забележите някоя от гадинките да се разхожда необезпокоявана в кухнята, банята или коридора ви, задължително потърсете съдействие от професионална ДДДД фирма. Пример за специалист с дългогодишен опит в сферата е “Превента”, която решава подобни ситуации бързо, ефективно и изгодно откъм цена. Ако следвате препоръките на консултантите и реализирате необходимия брой процедури, дори бихте се ползвали с гаранция срещу повторната им поява.

Желаем успех! Нека виждаме хлебарки единствено и само по наше изрично желание стриктно на екрана, но никога в реалния живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *