ZTE Nubia Pad 3D използва AI за 3D без очила

ZTE демонстрира едно от впечатляващите устройства по време на MWC 2023 и това е най-новият таблет Nubia, който използва AI за да предложи 3D изживяване без очила. Таблетът е създаден в партньорство с компанията Leia и се нарича Nubia Pad 3D.

Nubia Pad 3D използва технологията 3D lightfield на Leia с филтър под дислея, който насочва светлината към всяко от двете очи поотделно, създавайки автостереоскопичен ефект без нужда от носене на специални очила. Функцията се допълва от софтуер за проследяване на лица, който следи позицията на очите по отношение на устройството и коригира съдържанието на екрана така, че изображенията да изглеждат триизмерни.

Като спицификации ZTE Nubia Pad 3D разполага с 12.4” IPS LCD дисплей с разделителна способност 1600 х 2560 пиксела и честота на опресняване 120 Hz, което далеч не е впечатляващо, но 3D магията се крие под този екран и разбира се в софтуера. Таблетът се захранва от процесор Snapdragon 888, а батерията му е с капацитет 9070 mAh. Две двойни камери, разположени от двете страни на таблета, се грижат да подсигурят стереоскопичната визия и доброто 3D съдържание.

Все още не е ясно каква ще цената на Nubia Pad 3D, но сродния модел Lume Pad 2 на Leia е достъпен за предварителни поръчки в САЩ на цена от 1100 долара. ZTE обяви, че Nubia Pad 3D ще може да бъде поръчан от 25 март, а продажбите ще стартират между 11 и 25 април.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *