Tecno Phantom V Fold е значително по-евтин конкурент на Galaxy Z Fold

Сгъваемият Tecno Phantom V Fold дебютира по време на MWC 2023 и е доста по-евтин еквивалент на Galaxy Z Fold, базиран на чипсет MediaTek 9000+.

За тези, които не знаят, китайската компаният Techno продава устройствата си предимно на пазарите в Югоизточна Азия и все още не е присъствала на много големи търговски изложеия като MWC, но представи своя телефон с променящ се като хамелеон цвят на IFA 2022, а сега отново привлича погледите със сгъваем модел.

Phantom V Fold е с дизайн на книга. Външният му 6.42” FHD+ OLED LTPO дисплей с честота на опресняване 1от 10 до 120 Hz е по-използваем от този на Z Fold 4 със съотношение на страните 21:9, което го прави по-тесен, но не прекалено висок. Вътрешният екран е 7.85” 2К OLED и има по-малка гънка, благодарение на по-леката, плоска и стабилна панта. Според компанията тя е с дълбочина едва 0.11 мм.

Устройството работи с чипсет Dimensity 9000+, съчетан с 12 GB RAM и до 512 GB памет, а батерията му е с капацитет 5000 mAh и поддръжка на 45 W бързо зареждане. Скенерът за пръстови отпечатъци е монтиран в бутона за включване, а отстрани има стерео високоговорители.

Телефонът се предлага в черно и бяло с кожено покритие и има кръгла задна камера, състояща се от 50 МР основен сензор, 50 МР телефото и 13 МР широкоъгълен. Компанията твърди, че тази настройка превъзхожда конкуренцията в нощен режим и може да фокусира и записва бързо на тъмни сцени. Подобно на предложението на Galaxy Z Fold 4, Phanton V Fold също позволява да се правят селфита с основните камери, показвайки интерфейса им на външния екран в разгънато положение.

Базираната на Android 13 оперционна система HiOS на Tecno е оптимизирана за форм-фактора и дава достъп до лентата със задачи и по-усъвършенствани функции за многозадачност, като разделен екран, който може да се активира с плъзгане нагоре, плъзгане и пускане между приложения и плаващи прозорци. Наличен е и специален режим за шофиране, напомнящ Android Auto, който добавя шорткъти и големи бутони за музика, навигация и обаждания.

Tecno Phantom V Fold ще се продава в Индия през следващото тримесечие, а цената за версията 12/256 GB е приблизително 1100 долара. Не е ясно обаче, дали устройството ще достигне до други пазари и кои ще са те.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *