Сгъваемият смартфон на OnePlus ще стане факт по-късно тази година

Отдавна се носят слухове за първия сгъваем смартфон на OnePlus, а сега компанията обяви, че той ще дебютира по-късно тази година. Премиерата на устройството вероятно ще се състои между юли и декември, а някои източници конкретизират, че това може да се случи през третото тримесечие.

“Нашият първи сгъваем телефон ще предложи характерното за OnePlus бързо и гладко изживяване”, посочи Киндер Лиу, президент и главен оперативен директор на компанията. “Това трябва да бъде флагман, който не се спира пред нищо заради сгъваемата си форма, по отношение на индустриален дизайн, механична технология и други аспекти. Искаме да пуснем устройство, което има за цел да е най-доброто изживяване на пазара на сгъваеми устройства днес”.

За съжаление компанията не спомена повече детайли за сгъваемото устройство, което вероятно означава, че тя тепърва ще подготвя маркетинговата си кампания, а подробностите ще пуска на части в следващите месеци. Все още не е ясно и какъв точно форм-фактор ще има устройството, но според някои източници то ще се отваря като книга и може да има по-добър дисплей от OPPO Find N2. Компанията-майка OPPO от няколко година експериментира със сгъваеми модели и Find N2 Flip е първият, пуснат на пазара извън Китай, така че може би OnePlus ще предприема подобна стратегия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *