Теленор отново подкрепя инициативата „Часът на Земята“ 

Теленор ще се включи за дванайсета поредна година в международната инициатива на природозащитната организация WWF – „Часът на Земята“. Всяка година събитието кара милиони хора и организации по цялата планета да изключат осветлението си и други електроуреди за един час като знак на съпричастност към борбата с промените в климата.

Утре, 28 март, между 20:30 и 21:30 часа Теленор ще изключи осветлението в административните си сгради. Без прекъсване ще продължат работата си системите, които осигуряват безпроблемното функциониране на мобилната мрежа и обслужването на клиенти на компанията.

Тази година „Часът на Земята“ ще се проведе изцяло дигитално в знак на съпричастност към международната криза, която засяга и страната ни, като събитието ще протече под мотото „Дай своя глас за планетата“. Всеки може да се включи като подпише международната петиция „Глас за планетата“. Зад каузата застават множество популярни личности и институции, а по време на събитието ще има множество живи включвания от цял свят, включително и от България.

„Часът на Земята“ се провежда за четиринайсета поредна година, като участниците в нея нарастват с всяка следваща кампания. И тази година Столична община ще е сред участниците, като ще изключи осветлението на емблематични сгради и паметници в София.