Новият World of Warcraft експанжън идва с 8 нови раси

 

Всички фенове на най-мащабното MMORPG в света, World of Warcraft, определено имат причина за радост. Най-новия експанжън на много успешния проект на Blizzard се казва Battle for Azeroth и по традиция, идва с безброй нововъведения и промени в геймплея на играта. Едно от тях е много интригуващото решение да бъдат добавени цели 8 нови раси в играта.

 

Тези осем нови раси са Void Elf, Nightborne, Lightforged Draenei, Highmountain Tauren, Dark Iron Dwarves, Mag’thar Orcs, Zandalari Trolls и Kul Tiran Humans. Интересно е да се отбележи, че само първите четири нови раси ще са достъпни от самото начало на новия експанжън (https://kmeta.bg/bg/news/9/world-of-warcraft-se-zavrashta-kam-korenite-si.html), като останалите четири ще бъдат въведени в играта постепенно.

 

От тях първо ще бъдат включени Dark Iron Dwarves и Mag’thar Orcs, след като играча приключи кампанията 8.0 War Campaign. Докато Zandalari Trolls и Kul Tiran Humans ще бъдат добавени на по-късен етап, вероятно за да поддържат тръпката в играчите. В това има много логика, тъй като тези две раси всъщност произлизат от двете нови зони, а именно Zandalar и Kul Tiras.

 

И тъй като Blizzard са се опитали да направят отключването на тези раси максимално интересно и завладяващо, за да се доберете до първите четири ще трябва да достигнете до Exalted нито на репутация със съответната фракция. Не само това, но ще трябва да изпълните и конкретен куест, след който вече официално ще можете да играете с някоя от новите раси, като Void Elf.

 

А тези нови раси със сигурност ще окажат своето влияние върху eSports сцената и по-конкретно световния арена шампионат в World of Warcraft. Електронните спортове, спортовете и залаганията (https://extra.bet365.com/news/bg), като цяло зависят до голяма степен от промените в дадена игра или платформа, като ще е интересно да видим по какъв начин новите Allied Races ще окажат влияние на eSport страната на WoW.

 

Но освен това, друг крайно интригуващ аспект касаещ всички нови раси, е че всяка една от тях ще получи специален и специфичен маунт, който ще е тяхното средство за по-бързо предвижване в необятния свят на WoW. Също така, всяка раса ще има своя собствена броня, която ще използва за левълинг от 20 до 110. Тези брони ще са чисто козметичен ефект, като естествено всеки играч ще може да ги transmog-не на съответния клас броня, било то Cloth или Plate.

 

Факт, е че още от началото на World of Warcraft, разнообразието от раси и съответните разлики в геймплея, които всяка раса предлага са нещото, което спечели толкова много фенове на играта. Безспорно и с тези нови 8 страхотни раси, които Blizzard са ни приготвили, те целят да завладеят MMORPG феновете още повече, като даже вече си имаме и официална дата (https://blizzworldbg.com/news/wow/673) за излизане на Battle for Azeroth и тя е 14-ти Август, тази година.

 

Без значение дали сте заклет почитател на Алианса или пък обичате да се сражавате в името на Ордата, то ще можете да избирате измежду четири уникални раси за всяка фракция. Със сигурност Allied Races са една от основните връхни точки на този експанжън и всеки фен на играта ще може да им се наслади съвсем скоро, когато Battle for Azeroth ще излезе официално на пазара.