Хамалски услуги – какво представляват и колко струват?

 

Хамалските услуги отдавна обхващат много повече от помощ при пренасяне на багаж на гарата или автогарата. Те включват изключително разнообразни дейности, свързани с преместването и транспорта на багаж, мебели и всякакви други неща, помощ при сглобяване и демонтаж, отговорно опаковане и така нататък.

Най-често използваната услуга от този тип е пренасянето на мебели. Налага ни се предимно, като сменяме жилището или си купуваме нови мебели без включена доставка в цената. Хамалските фирми предлагат бързо и безпроблемно транспортиране на всякакъв вид мебели и изобщо домашно обзавеждане. Това включва дори и чупливи вещи като сервизи, бяла и черна техника и други. Можете да сте сигурни, че багажът ви ще бъде транспортиран отговорно без щети.

Хубавото е, че във всеки град има изобилие от хамалски фирми или лица, предлагащи такива услуги, което прави цените изключително конкурентни. В зависимост от населеното място, товара и разстоянието пренасянето би ни излязло между 20 и 50 лева. Повечето фирми предлагат и възможност багажът да се пренесе в друго населено място, като цената вече зависи и от разстоянието.

Друг позитивен аспект, свързан с цената, е че тя може да ни излезе още по-изгодна, ако решим да се възползваме и от други странични услуги. Всички качествени фирми разполагат разнообразни опаковъчни материали, от чиято цена няма смисъл да спестяваме, имайки предвид колко време и главоболия би ни спестило професионалното опаковане. Освен това можем да разчитаме на помощ при разглобяването и съответно монтажа на мебелите и техниката, които пренасяме.

В много голям процент от случаите се налага да направим основно почистване при преместването – или на единия обект или на двата, че дори и повече. Може би се досещате, че хамалските фирми предлагат и почистващи услуги, а качеството и скоростта им ще ви изумят. Цената при почистване на мазета или тавани също е удачна да се проучи, макар че варира, но в никакъв случай не е по-висока от ползите, които получавате.

Преди да наемете хамалска фирма, добре се запознайте с типовете услуги, които предлага и начина, по който се образува цената. От значение е разстоянието, видът товар, времето, в което искате да бъде извършено пренасянето, БРОЯТ НА ЕТАЖИТЕ И НАЛИЧИЕТО НА АСАНСЬОР и други. Всяка професионална такава компания, която държи на своите клиенти, подробно описва всичко, което има значение за цената и работата й в уебсайта си, така че няма да ви затрудни особено намирането на нужната информация, за да си направите разчета.

А ако пренасянето на покъщнина и офисобзавеждане е редовна част от вашата дейност, можете да се договорите с хамалска фирма за дългосрочно партньорство, което, естествено, ще свали значително цената и ще повиши ефективността. Много компании предлагат тази опция в уебсайтовете си, но дори и да не я намерите в някой, не се притеснявайте да изпратите запитване.