Новият Huawei P8 вече е у нас

Компанията Huawei представи новия P8 в България. Революционният смартфон прави рисуването със светлина възможно, като комбинира най-доброто от модата и технологията. Тънък едва 6.4 мм, телефонът предлага уникално управление на енергопотреблението благодарение на новия осемядрен 64-битов чипсет Kirin 930. Той увеличава производителността и осигурява време за работа в режим на готовност с около 20% повече от останалите смартфони на пазара.

Следвайки минималистичния дизайн на предишните поколения от P-серията, Huawei P8 е олицетворение на върховна елегантност, изкусна изработка и издръжливост. Телефонът е с монолитен алуминиев корпус и майсторски изработена диамантена текстура на метала. Трислойният дизайн и задният панел на корпуса повишават надеждността и здравината на устройството.

„Huawei P8 е резултат от непрестанните ни усилия да предлагаме винаги продукти с най-високо качество. Сигурен съм, че P8 ще постигне още по-грандиозен успех от своите предшественици P6 и P7 и ще се превърне в емблема на съвършенството и удобството за потребителите си – заяви Джеферсън Джанк, директор отдел „Потребителски устройства” за Huawei Bulgaria. „Компанията съчетава най-добрите елементи, стил и издръжливост на устройството, поднасяйки революционно изживяване на потребителите – особено що се отнася до функциите на камерата и мрежовата връзка.“

Като най-добър в класа смартфон с технология за рисуване със светлина  P8 залага на комбинация от хардуер, софтуер и патентовани алгоритми, за да даде възможност на потребителите да заснемат красиви фотографии дори и при най-слаба осветеност. Графитите от светлина – един от четирите професионални режима за качествено заснемане при слабо осветление – позволява на потребителите да „нарисуват със светлина“ свои собствени картини, използвайки малко фенерче в тъмното, развихряйки въображението и креативността си.

Huawei P8 разширява възможностите за заснемане на видеоклипове, като предоставя най-високо качество с помощта на режисьорския режим. Това е първата за индустрията професионална функция за видеозаснемане чрез смартфон. Тя позволява на потребителите на Huawei Р8 да контролират до три други Android телефона при заснемането на сцена от 4 ъгъла едновременно, както и да синхронизират и редактират  4-те гледни точки на клипа бързо и удобно.

Благодарение на водещата в индустрията технология за оптична стабилизация – OIS до 1.2°, телефонът може да заснеме висококачествени снимки и видео, като елиминира ефекта от треперенето на камерата, така че снимките да са винаги на фокус.

Първият в света четирицветен RGBW сензор повишава яркостта с 32% в условия с висок контраст и я редуцира с до 78% в среда със слаба осветеност.  Независимият снимков процесор от DSLR ниво редуцира шума при снимане и интелигентно улавя високия контраст в една снимка. Четирите професионални режима за качествено заснемане при слабо осветление осигуряват на потребителите достъп до виртуално фото и видео студио.

Имайки предвид навиците на потребителите и предстоящите трендове, Huawei P8 предлага многообразни решения:

•    На потребителите на 4G SIM карти устройството предоставя възможност за поставяне на две 4G SIM карти в двата слота за карти от всякакъв тип.
•    С мрежов роуминг, оптимизиран за 4G, P8 се свързва с роуминг услуги приблизително три пъти по-бързо от средностатистическите телефони.
•    В допълнение, с опционалния E-ink екран на гърба на телефона металният заден панел може да се превърне в електронна книга за секунди.

Huawei P8 има сензорен екран с революционни възможности. Двойното потупване върху дисплея с кокалчето на пръста прави скрийншот на екрана, а изписването на кръг върху екрана бързо селектира съдържание. В допълнение опцията за гласово търсене дава възможност на потребителите да повикат своите изгубени смартфони, които им отговорят с глас и музика.