Sony представи нов 4K проектор с ултра къс фокус

Sony представи своя елегантен 4K проектор с ултра къс фокус (4K Ultra Short Throw proector), очакван на европейския пазар в началото на лятото на 2015 г.

Представянето на 4K Ultra Short Throw Projector (LSPX-W1S) е в духа на мисията на компанията да предлага нов вид потребителски опит, превръщащ заобикалящото пространство в богата на изживявания среда, наречена Life Space UX. Sony има дългогодишни традиции в областта на иновативния дизайн, комбинирайки го с най-съвременни технологии и прецизна изработка, целейки да доставят на клиента възможно най-пълноценно изживяване вече седем десетилетия.

Проекторът, който наскоро спечели Red Dot награда (Категория Продуктов дизайн 2015, Най-доброто от най-доброто) и наградата за дизайн 2015 iF design award, превръща неизползваното място в прожекционно платно с размера на стената и преобразява жилищното пространство в една „жива“, динамична среда.

Проекторът е лесен за инсталиране и употреба. Благодарение на уникалната си функция за прожекция от пода до стената, не изисква специална конструкция за инсталиране, за разлика от досегашните конвенционални проектори. Също така зрителите не трябва да се притесняват за влизането на сенки в проектираното изображение.