Идва краят на паролите, предрича PayPal

Компанията за онлайн разплащания PayPal смята, че в бъдеще електронни устройства в телата на потребителите ще осигуряват достъп до онлайн сметките.

“Докато паролите продължават да са стандартен метод за идентифициране на потребителите в интернет, хората ще използват слаби пароли като “password” или “123456” при регистрацията си и ще остават шокирани, когато акаунтите им бъдат изложени на риск”, посочва Джонатaн Лeбланк, ръководител на звеното за разработки на PayPal.
 
PayPal отбелязва, че по-сигурните биометрични системи, разчитащи на пръстови отпечатъци и сканиране на ириса бързо ще “излязат от мода”, още преди повечето организации да са ги възприели, пише TechWorld, цитиран от БТА.
 
Лебланк работи с инженери и разработчици, за да открие и тества нови технологии. Той смята, че бъдещето на мобилните разплащания и деликатните онлайн взаимодействия е в устройства, които се имплантират, инжектират или поглъщат.
 
В момента той представя проекта “Kill all Passwords” (в превод “Убий всички пароли”), изтъквайки, че технологията се развива към “истинска интеграция с човешкото тяло”.