Samsung подготвя ”Active” версия на Galaxy S6

През последните седмици се заговори за “Active” версия на Samsung Galaxy S6, а сега потвърждение за смартфона се появи в официалната база данни на Bluetooth SIG 

Това е първият официален документ, в който се споменава за новия смартфон. Всъщност базата на Bluetooth SIG не използва това търговско название – вместо него там е посочен смартфон на Samsung с кодово име SM-G890A, което съответства на предишните изтичания на информация и слухове за една от американските операторски версии на Galaxy S6 Active, пише Mobile Bulgaria.

Според предварителната информация Galaxy S6 Active ще включва дисплей с резолюция 1440 x 2560 пиксела. Досегашните слухове твърдят, че S6 Active ще запази повечето хардуерни спецификации на стандартната версия на Galaxy S6: 

• 5.1-инчов Super AMOLED екран

 • 64-битов осемядрен чипсет Exynos 7420

 • 3GB RAM

 • 16-мегапикселова основна камера и 5 MP предна

Като размери S6 Active се очаква да бъде малко по-дебел и по-голям от S6 и S6 еdge. Според предварителната информация обаче Galaxy S6 Active ще включва по-мощна батерия (с капацитет 3500 mAh). 

Както е и при другите “Active” версии на Galaxy S флагманите, новото устройство ще е водо- и прахоустойчиво.

Обикновено сертификацията на телефон в организации като Bluetooth SIG означава, че официалният анонс предстои скоро. Последните слухове гласяха, че пазарният дебют на Galaxy S6 Active ще е някъде през лятото.