Монитор Philips с Adobe RGB – за професионалисти

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на Philips за монитори, обяви нов 27-инчов IPS-AHVA дисплей с фабрично калибрирана цветова поддръжка в цветовото пространство Adobe RGB.

С широкия диапазон на Adobe RGB, дисплеят може да пресъздаде повече от един милиард цвята с почти идеална точност, като по този начин дава на професионалистите увереността, че цветовете на дисплея са съгласувани с индустриалните стандарти – за цветова прецизност през целия производствен процес.

Предварително калибриран за точно пресъздаване на цветовете, моделът 272P4APJKHB поддържа 99% от Adobe RGB и 100% от sRGB цветовите пространства като елиминира процеса на напасване на цветовете между няколко устройства. Нещо повече, с настройка по шест оси PerfectKolor позволява цветовете на дисплея да бъдат фино настроени към прецизните изисквания на професионалистите.

Чрез използване на 10 бита за описание на всеки цвят, новият 27-инчов дисплей може да пресъздава повече от един милиард цвята едновременно – разлика, която е недоловима за човешкото око.

Новият дисплей Philips ще бъде наличен през януари 2015 г. на препоръчителна крайна цена от 1399,00  лв. с ДДС.