iOS 8 се възприема по-бавно, отколкото предшествениците

Преходът към новата операционна система iOS 8 определено става по-бавно в сравнение с ентусиазма, който личеше при предишните ъпдейти.

Данните от мобилния трафик показват, че интересът към iOS 8 може би е по-нисък, отколкото към iOS 7. Според различни агенции, които следят трафика на данни и поведението на потребителите, собствениците на устройства с логото на Apple този път не са толкова бързи в подмяната на старата версия на платформата с новата, колкото са били при излизането на iOS 7. Според данните на Mixpanel и Appsee, към момента около 16 до 17% от потребителите на iOS вече използват iOS 8.

За сравнение, при излизането на iOS 7 за първите 24 часа агенцията е отчела 38% от потребителите с новата версия на платформата.

От Doshi споделят предположенията си защо хората се бавят с ъпдейтите и те са, че новата версия е твърде голяма, за да може да бъде свалена през мобилната мрежа, както и че компаниите съветват служителите си да не бързат с инсталирането на iOS 8 заради множеството пропуски в сигурността, които са откривани през предишните години. От Doshi обаче отбелязват и че за Android KitKat са били необходими девет месеца, за да достигне до 40% от потребителите, така че iOS 8 не се представя толкова лошо. Не е изключено и голяма част от потребителите да изчакват да получат новите си телефони, поради което да не им е важно да обновяват софтуера на стария си телефон.