Dell показа нови работни станции от серията Precision

Dell обяви днес новите мейнстрийм и високо производителни работни станции тип „кула“ и rack – Dell Precision Tower 5810, Tower 7810, Tower 7910 и Rack 7910, които са разработени така, че да отговорят на високите изисквания на клиентите в сфери, изискващи голяма изчислителна мощност, като инженерство, производство и медии и развлечение.

Ъпдейтнати с най-новите Xeon процесори на Intel, 2,133 MHz памет, следващо поколение графична технология на NVIDIA и AMD и двойно повече памет в сравнение с предишното поколение, тези мощни, скалируеми системи са оптимизирани и са превърнати в независими доставчици на софтуер (НДС), сертифицирани да работят с най-взискателните приложения.

Новите системи включват най-новата версия на софтуерния инструмент за повишаване на производителността на Dell, Dell Precision Optimizer v2.0 (DPO), който ще може да бъде свален от 4 септември и ще бъде част от заводските настройки на новата гама от работни станции тип „кула“ на Dell от средата на октомври.

Новите работни станции Dell Tower 5810, Tower 7810, Tower 7910 и Rack 7910 ще бъдат налични от 9 септември 2014 г. по света.