Остават 10 дни за регистрация в български уеб конкурс

Десет дни остават до крайния срок за регистрация в тазгодишното, шесто издание на конкурса “Български награди за уеб”. Надпреварата, която се организира от Българската уеб асоциация, ще набира участници до 24:00 ч. на 2 юни и е отворена за всички уеб и дигитални агенции, разработчици на уеб приложения, рекламни агенции и други фирми от бранша. За разлика от предишни издания, през тази година няма да има удължаване на срока за кандидатстване.
Шестото издание на конкурса е с изцяло променена визия, а фокусът е върху новите тенденции в сферата на уеб дизайна, уеб маркетинга и уеб бизнеса. С над 1000 оценени проекта, през последните години “Български награди за уеб” се наложи като най-значимия конкурс, който отличава постиженията в сферата на интернет технологиите у нас.
Сред новостите на тазгодишното издание ще бъде и журито на конкурса, което ще включва някои от най-популярните и най-висококвалифицирани специалисти от сегментите уеб дизайн, програмиране, уеб маркетинг, бизнес развитие, ползваемост, разработката на уеб приложения, оптимизация за търсачки (SEO) и съдържание. Журито ще е в намален състав, но затова пък ще включва истински „звезди” от интернет сектора в България. Регламентът и методите за оценяване на проектите също са променени.
Финалистите в различните категории на конкурса ще бъдат обявени на 6 юни, а защитата на техните проекти пред членовете на журито ще се проведе на 9 и 10 юни, когато ще бъдат излъчени и победителите в тазгодишното издание на “Български награди за уеб”. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 12 юни.