Google Search за iOS става по-умен

Всички знаем, че iPhone не е просто телефон. За много хора той е начин за живот. Със сигурност се сещате поне за един приятел, който за ден разговаря много повече с виртуалната си асистенка Siri, отколкото с живи хора за седмица. Скоро вероятно ще трябва да си запазвате час предварително, за да говорите с тези приятели, тъй като от Google са се заели да усъвършенстват своя гласов асистент. 

Конкуренцията на Siri (Apple) и Cortana (Microsoft) принуди Google да даде възможност на своя виртуален асистент за диалогични разговори. Така ако запитате новата версия на Google Search за времето и разберете, че ви предстои слънчев ден, можете да продължите с въпрос от сорта на “А какво ще бъде през уикенда?”.

Подобреното гласово търсене обаче не е единствената новост. Google Search 4.0 предлага подобрена интеграция с Google Now. Така ще можете да получавате заглавия от любимите ви новинарски източници, както и съвети за предстоящите ви пътувания.

С наличието на толкова много виртуални асистенти в един телефон, разговорът с живи хора вероятно скоро съвсем ще отмре като комуникационна практика. Но внимавайте как разпределяте времето си между тези виртуални спътници, за да не изпаднете в изолация ако започнат ревнуват един от друг.