Einstein Tablet+ Ще привлича учениците към науката

Едва ли днес някой се съмнява, че образованието трябва да бъде модернизирано. Днешните деца са много по-привързани към дигиталните си играчки, отколкото към тригонометричните функции например. Дали е уместно всяко нещо да се вижда на екран е въпрос на дълга дискусия, но опитите за предизвикване на интерес към науката чрез използването на смарт устройства не спират.

Скоро на родния пазар се очаква да се появи einstein Tablet+. Устройството се отличава с богатия си набор от вградени датчици, което го превръща в мобилна научна лаборатория, позволяваща на учениците да правят разнообразни експерименти и да се докоснат до науката по един съвсем нов и достъпен начин. Таблетът е разработен от компанията Fourier Education. За сега той се предлага само във версия с операционната система Android, но е възможно в бъдеще да се появят и модели с други платформи.einstein Tablet е оборудван с GPS модул, две вградени камери, HDMI порт за свързване с проектор или монитор, поддържа безжичните стандарти Bluetooth и Wi Fi, и работи с всички приложения, създадени за мобилната операционна система Android.

Устройството се предлага с включени разнообразни мултимедийни експерименти по биология, химия, физика, природни науки и психология.

Друга важна особеност на таблета са неговите осем вградени сензора за влажност, ултравиолетово лъчение, сърдечен ритъм, температура, светлина, акселерометър и сила на звука, които могат да се използват в различни научни експерименти. Освен това към устройството могат да бъдат добавяни и други външни сензори.