Google обнови условията си за ползване

Че нищо не може да се скрие от Google, отдавна е ясно на всеки. Мнозина досега бяха на ясно, че дори кореспонденцията през електронна поща не е скрита. Едва ли някой ще се изненада, че по този повод се поведоха и редица съдебни дела срещу Google. Последваха и становища на юристи, според, които този дейност би следвало да бъде отбелязана в условията за ползване на услугите на компанията.

Най-накрая Google реши да последва този съвет, за да избегне бъдещи (евентуално още по-големи) съдебни проблеми. Новите условия предупреждават, че компанията използва автоматизирани системи, сканиращи съдържанието за ключови думи, според които да предлага на потребителите индивидуализирана реклама. 

Макар и да е твърде съмнително, че някой ще прочете целия гигантски текст, за да стигне до това предупреждение, потребителите вече могат да се чувстват официално предупредени за случващото се в пощата им. Възползвайки се от вдигнатия шум конкурентите от Майкрософт започнаха кампания “Don’t get Scroogled by Gmail”, подчертавайки, че тяхната поща Outlook.com е по-добра от Gmail и не се сканира.