In Touch 2014 хвърля мост към разработчиците

Майкрософт България отново ще създаде форум за среща на високо професионално равнище по време на техническата конференция за разработчици In Touch, която ще се състои на 14 и 15 май 2014 г. в Sofia Event Center.

In Touch е второто мащабно събитие от платформата INDEED, която стартира през ноември миналата година с конференцията In Charge, посетена от над 450 ИТ специалисти. Тогава на същото място се събраха водещи имена от сектора, за да дискутират теми като мониторинга на инфраструктурата и приложенията със System Center 2012 R2, концепцията за хибридния облак и защитата на виртуалните машини с Windows Server 2012 R2.

Този път в програмата на In Touch са заложени три актуални панелa

Първият се нарича Dev Trends и ще представи последните функционалности в ASP.NET/MVC, Visual Studio, SharePoint, SQL Server и HTML5. Вторият, Architecture in Practice and Dev Lifecycle, ще наблегне върху различни примери от реални системи и ще разкрие какви са били архитектурните предизвикателства и техните решения. В частта Dev Lifecycle фокусът е процесът на разработка, тестването и инструментите, които помагат през времето на имплементация и поддръжка на един софтуерен проект. В третия панел, Modern Apps, участниците ще научат как да разработят Windows Phone 8 или Windows Store App и ще могат да се включат в еднодневно обучение за всяка от двете платформи. Ще бъдат представени особеностите на новите приложения, инструментите и добрите практики, които разработчиците трябва да познават.

Лектори в In Touch конференцията ще  бъдат утвърдени практици

Сред тях са Андрей Радингер, Microsoft Windows Phone Development MVP с над 20 години опит като разработчик, трейнър и консултант; Ради Атанасов, с многогодишен опит в реализацията на софтуерни решения и Microsoft Certified Master in SharePoint; Маргарита Наумова, консултант, лектор, преподавател, автор на статии и технологичен архитект, единственият български специалист Microsoft Certified Master SQL Server; Росен Благоев, IT архитект с над 17-годишен опит в индустрията, който от 2001 г. работи за Microsoft в Холандия; Тихомир Игнатов, старши консултант в Microsoft Consulting Services от 2008 г.; Мартин Кулов и други.

„Най-хубавото на събитията от платформата INDEED е техният формат,

нивото на задълбоченост и фокусирането върху конкретна група специалисти. Огромното им предимство е новият начин за представяне на технологиите – структуриран и задълбочен, наподобявящ повече обучение, отколкото демонстрации на отделни технологични възможности”, споделя Маргарита Наумова, Microsoft Certified Master SQL Server, лектор в In Charge и In Touch.

“Концепцията на In Touch е да покаже на разработчиците примери от реални проекти и да подобри уменията им в практическа среда чрез т.нар. Hands-on-Labs, като осигури дълбочина на съдържанието в работата им с Windows Phone, Windows Store Apps и Visual Studio”, изтъква Венци Попов, Technical Evangelist в Майкрософт България.

Регистрацията за събитието е отворена

на адрес www.indeed.ms и най-големите ентусиасти могат вече да заявят участие. Отново на сайта на проекта може да откриете актуалната към момента програма на събитието, основните теми от дневния ред и пълен списък на потвърдилите участие лектори.