Google с новини за модулния телефон на бъдещето

От Google пуснаха поредна дразнеща любопитството доза информация за така наречения проект Ara. Той представлява модулен телефон, който ще може да бъде конфигуриран според потребностите на собственика си. Засега по темата не сме видели нищо повече от планове, но те определено си заслужават вниманието.

Досега се знаеше, че конфигурациите ще имат три възможни размера. Модули ще могат да бъдат добавяни на гърба на устройството или на долната му част, като модула за измерване на пулса, за който от Google говорят вече от месеци.

Този път новата информация засяга основно батериите на бъдещите телефони. Според нея потребителите ще могат да оборудват телефона си с една или няколко батерии. Когато се изтощят, те ще могат да бъдат заменяни с нови без изключване на устройството. Зареждането ще може да става с едно или няколко зарядни устройства едновременно.

Както вече казахме, това засега са само планове. Разбира на дневен ред стои и въпросът как потребителите ще могат да се снабдяват с нужните части. Засега се споменава онлайн платформа за поръчки, може би разположена някъде в Play Store.

Следващата седмица ще започне първата от три конференции за разработчици на проекта Ara. Тогава можем да очакваме още подробности за модулния телефон.