Microsoft Office скоро и на iPhone и iPad

Притежателите на мобилни устройства от Apple скоро ще могат да ползват популярните приложения от пакета Microsoft Office. Приложенията за iPad и iPhone вече са напълно готови и се очаква Microsoft скоро да ги обяви, съобщи BusinessInsider.com. Това ще бъде един от първите големи анонси на новия изпълнителен директор Сатя Надела.

Освен компромисни решения като „Office Mobile for Office 365 subscribers” (на снимката), потребителите на Apple скоро ще имат пълноценни MS Office приложения за своите мобилни устройства

Инвеститорите отдавна приканват Microsoft да адаптира Office за мобилните джаджи на Apple и Google. Според техните изчисления, всяка година Microsoft губи около $2,5 млрд. от отсъствието й на този пазар. Някои анализатори дори са на мнение, че заради закъснението си, Microsoft вече е загубила безвъзвратно шансовете за забележимо присъствие в мобилните устройства на Apple.

На висока популярност сред потребителите на Apple в момента се радват приложения като Dropbox, Evernote и Quip. Според анализатори, потребителите са се уморили да чакат познатите им приложения от Microsoft и са преминали към по-евтини и опростени техни аналози.