Android Wearables дебютира с умния часовник на LG

LG Electronics работи съвместно с Google по часовника LG G Watch с операционна система Android Wear, която разширява приложението на платформата Android до употребата й в преносими аксесоари. LG G Watch ще е съвместим с широка гама от Android смарт телефони и ще представя съответната информация до потребителите, когато имат нужда от нея или всеки път щом изрекат „ОК Google”, за да зададат въпрос или да направят нещо. Като един от водещите партньори на Google в това начинание, LG обмисля да представи първия часовник, работещ с Android Wear, през второто тримесечие на 2014 година. 

Часовникът LG G, задвижван от Android Wear, ще предоставя лесен достъп за разработчици и ще предложи най-доброто Google изживяване, познато до сега на потребителите. Инженерите на LG работят съвместно с Google още от първия етап от разработването на проекта, за да са сигурни, че LG G Watch ще работи отлично с Android Wear. Това е четвъртият уред на LG, създаден в тясно сътрудничество с Google. Негови предшественици са Nexus 4, Nexus 5 и LG G Pad 8.3 Google Play Edition.

„Възможността да работим съвместно с Google върху часовника LG G даде невероятен шанс на LG да избегне всички препятствия по отношение на дизайна и технологията,” споделя Д-р Джонк-сеок Парк, Президент и Главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „С часовника LG G, LG преминава през основните етапи, които заложихме в разработването на аксесоари, работещи с електронни устройства. Часовникът върви по стъпките на своите предшественици – първия в света 3G Touch Watch телефон, създаден през 2009 г. и Prada Link от 2008 г. Уверени сме, че аксесоар с добре изпълнен дизайн като този, има потенциала да завладее пазара на преносимите технологии.”

Допълнителни детайли около часовника LG G, задвижван от Android Wear, включително хардуерните му специфики, ще бъдат представени в следващите месеци.