LG G Flex спечели злато

LG отново бе в светлината на прожекторите по време на годишните награди iF Design Awards с 26 отличени продукта през 2014 г., включително LG G Flex, който бе сред 75 спечелили златна награда. ULTRA HD телевизора на компанията и световно известния G2 смартфон също бяха отличени. За тазгодишните награди се състезаваха 4 600 продукта. Наградите се организират всяка година от iF International Forum Design и отличават продукти, които са пример за иновация в областта на дизайна.

LG G Flex въплъщава уникален дизайн и демонстрира изключителните възможности на LG в проектирането и създаването на технологии. Ергономичният, вертикално извит 6-инчов дисплей предлага по-удобно потребителско преживяване, като следва контурите на човешкото лице и разполага говорителя и микрофона по-близо до ухото и устата. Едновременно с това, извитата форма позволява лесното държане на устройството. G Flex бе отличен от iF съдиите заради новия подход към интерфейса на смартфоните с поставените на гърба бутони и извития си дисплей, които допринасят изключително много за ергономичността и качественото смартфон преживяване. От началото на март G flex e наличен в търговската мрежа в България.

Съдиите в iF също отличиха и смартфона LG G2 за високото му ниво на иновация и функциите, предоставящи допълнителни удобства като бутона на гърба Rear Key, който извежда функциите за включване и контрол на силата на звука в задната част на устройството. G2 е единственият смартфон в света, който няма бутони отстрани, а изключителния му външен вид може да се сравни само с производителността му. Миналата година G2 получи наградата на президента за добър дизайн – това е най-високото отличие за постижения в дизайна в Южна Корея.

ULTRA HD телевизорът на LG (модел 65LA9700) впечатли iF съдиите с възможностите си за потапяне в картината, CINEMA SCREEN дизайн и изключително тънката си рамка, които го правят централен елемент от интериора. LG също интегрира и 4.1-канален плъзгащ се говорител, който автоматично се прибира, когато телевизора е изключен. Този интелигентен дизайн в комбинация със страхотното качество на звука от говорителите, направиха 65LA9700 един от най-популярните модели телевизори на LG.