Google взе компания за аудиопароли

Интернет гигантът Google е новият собственик на SlickLogin – базирана в Израел млада компания, която използва смартфони и звуци с висока честота за проверка на самоличността в уеб страници, пише CNET.
 
Състоящият се от трима души екип на младата фирма съобщи за сделката на интернет сайта си. “Обявяваме, че екипът на SlickLogin се присъединява към Google – компания, споделяща мнението ни, че поверителният достъп трябва да бъде лесен, а не неприятен и установяването на самоличността на потребителя трябва да бъде ефективно, без да затруднява”, пише в изявлението. Условията на сделката не са разкрити, но има информация, че израелската компания е оценена на няколко милиона долара.
 
SlickLogin все още е в ранна фаза на развитие и не е представила комерсиален продукт. Компанията разработва технология, която дава възможност уеб страниците да генерират много тихи звуци чрез колоните на компютъра, които се използват за заместител на стандартните пароли. Приложение на смартфона на потребителите улавя уникалния аудиосигнал, анализира го и го изпраща обратно към сървъра на страницата за разрешение за достъп.