Озвучителната система на LG с престижна награда

Тънката аудиосистема LG LAP340 SoundPlate спечели престижното международно отличие iF Product Design Award. Озвучителната система от LG бе отличена заради впечатляващия си дизайн, придаващ елегантен завършек на всеки плоскоекранен телевизор и изтънчен вид на интериора в дома. 

Освен с дизайн обаче, LG LAP340 SoundPlate се отличава и със своите характеристики. Ниският басов звук се възпроизвежда от вградени двойни суб-буфери, като по този начин се елиминира нуждата от наличието на тежки и неудобни такива. Системата е снабдена с бас порт за постигането на наистина добър бас. 

От друга страна, 4.1 каналната система за пространствено озвучаване създава по-богат и по-дълбок звук, чрез който наистина би могла да бъде преживяна всяка сцена. 

LG LAP340 SoundPlate е точното допълнение за всеки телевизор, тъй като работи с почти всички модели телевизори от 32 до 55 инча. Системата се съчетава по изключителен начин с дизайна на съвременните телевизори, за които е характерно наличието на големи екрани и тънка рамка. 

Още едно от предимствата на аудиосистемата от LG е опцията за свързване само с един кабел или чрез безжична връзка за LG телевизори, монтирани на стена (за моделите, които поддържат Wireless Sound Sync). Нещо повече – LG LAP340 SoundPlate се свързва с всички домашни звукови плейъри, които подържат Bluetooth. Така имате опцията да споделяте филми и снимки, както и да слушате музика по всяко време, превръщайки го в система за домашно кино.

Системата разполага със специални настройки, позволяващи оптимално възпроизвеждане на звука в зависимост от спецификата на аудио съдържанието. При стандартния режим е налице ясно възпроизвеждане на всяка дума при различните програми, докато кино режимът осигурява предлага невероятно реалистичен звук за едно пълноценно кино изживяване.

Престижните награди iF Design Awards се организират всяка година от iF International Forum Design GmbH. Те са едни от най-авторитетните отличия за дизайн в световен мащаб. Началото им е поставено през 1953 година, като целта им е да отличат продуктите с най-иновативен и оригинален, но същевременно функционален дизайн. Същевременно се отчита и отговорността на производителя към околната среда. Наградите се връчват в три категории: продуктов дизайн, комуникационен дизайн и дизайн на опаковката.