Toshiba придоби бизнеса на OCZ Technology Group

Toshiba обяви, че е финализирала придобиването на бизнеса на OCZ Technology Group, превръщайки го изцяло в собственост на Toshiba Group Company. От този момент нататък компанията, като част от Toshiba Group, ще оперира независимо под името OCZ Storage Solutions в ролята си на водещ доставчик на високопроизводителни SSD дискове за компютърни устройства и системи.

С настоящото придобиване Toshiba получава достъп до b2b и b2c бизнеса с твърдотелни (SSD) дискове  и позволява на вече познатия и утвърден бранд OCZ да остане силен играч на пазара с продуктовото си портфолио, включващо SATA и PCIe потребителски дискове за тежки и стандартни приложения, както и SATA, SAS и PCIe продукти с индустриална насоченост, разполагащи със софтуер за виртуализация, акселерация и кеш. OCZ Storage Solutions ще даде преимущество на водещата NAND технология и ще я комбинира с патентованите контролери, фърмуер и софтуер на компанията, за да предостави на бизнес и крайните клиенти рентабилно решение за съхранение на данни.

Като част от Toshiba Group Company, OCZ Storage Solutions ще продължи да поддържа разработените в цял свят канали за продажба, а централата на новата компания ще остане в Сан Хосе, Калифорния със стратегически центрове за разработки в Ървайн (Калифорния), Тел Авив (Израел) и Абингдън (Великобритания).