LG представи монитора Full HD MP76 IPS

LG анонсира най-новия си 24-инчов Full HD MP76 IPS монитор, комбиниращ стойката Crystal Float и супер тънкия LG CINEMA SCREEN дизайн. Той се отличава с IPS дисплей и функции от типа на Flicker-Safe технологията на LG и режимът за четене Reader Mode.

MP76 има лъскаво метално покритие и прозрачна стойка Crystal Float, която в затъмнена обстановка прави монитора да изглежда така, сякаш се носи във въздуха. Той може безпроблемно да бъде поставен на стена.

MP76 идва с In-Plane Switching технология (IPS) и така показва възможно най-ясните и реалистични цветове, абсолютно прецизни изображения и впечатляващи детайли. IPS технологията допринася за това движенията на обектите по екрана да са значително по-плавни в сравнение с останалите типове технологии, като по този начин се намалява умората на очите. Освен това Full HD MP76 IPS монитора има впечатляващо широк ъгъл на гледане. 

Потребителите могат да се възползват и от новаторските функции за обработка на изображението, които допринасят за по-комфортното гледане, когато се осъществяват стандартни изчислителни задачи. С режима за четене Reader Mode фонът на всяко изобажение може да се превърне във фон, наподобяващ хартия, което намалява напрежението на очите. Мониторът също внедрява Flicker-Safe технологията на LG, която има TUV сертификат. На практика тя елиминира трептенето на екрана и така допълнително защитава гледащия от зрителен дискомфорт.