Google пусна ферибот за служителите си

Служителите на Google, които пътуват от Сан Франциско до централата на компанията в Маунтин Вю вече ще могат да се възползват от нова начин за транспорт.

Интернет гигантът финансира пускането на собствена ферибот линия, която ще тръгва от кея близо до офиса на Google в Сан Франциско и ще пренася пътниците около 30 км. на юг до Редууд Сити. От там те ще бъдат карани с автобус до щабквартирата на Google в Маунтин Сити.

Фериботът ще превозва до 150 души и е оборудван с безплатен WiFi достъп.

Това не е първата транспортна инициатива на Google, която вече поддържа няколко безплатни автобусни линии в Сан Франциско, тъй като голяма част от служителите в централата предпочитат да живея там и да пътуват до МАунтин Вю.

Местните жители обаче не са особено доволни от тази намеса на Google във всекидневието и считат, че компанията допринася за покачващите се наеми и по-високите разходи за живот, които са факт в Сан Франциско откакто Google започна да се разраства значително. Градската управа вече заяви, че ще въведе такса от 100 000 долара на година за правото на Google да ползва автобуси, които да превозват служителите на компанията.