Deltaprintr – домашен 3D принтер под 700 долара

Както популярността на 3D принтерите, така и обхвата на нещата, които може да изработите с тях, нарастват значително в последно време.

Някога огромни, тромави и безкрайно скъпи машини, днес триизмерните принтери могат да бъдат част от вашия дом на значително по-приемливи цени.

Deltaprintr е пример за това.

Принтерът е дело на трима студенти, които успешно приключиха кампания за финансирането на Deltaprintr в платформата Kickstarter. Тяхната цел бе устройството да е лесно за употреба и на приемлива цена. В крайна сметка и двете задачи са реализирани, тъй като на пазара Deltaprintr се предлага за 685 долара в предварително сглобен вид, което го прави годен за експлоатация незабавно.

Принтерът има опция за автоматична калибрация, работи по-бързо от повечето сходни модели и може да създаде някои модели с висока резолюция като по подразбиране стойността им е зададена на 100 микрона. Благодарение на факта, че платформата е модуларна с помощта на допълнителни елементи на стойност 15 долара нейната височина може да се увеличи двойно, което дава повече възможности за изработка.

В момента в Kickstarter несглобената версия се продава за 500 долара.