Huawei с нов президент на интегрираните доставки

Huawei обяви назначаването на Toми Лайне-Ульоки на позицията президент на Интегрираното управление на доставките за своята потребителска бизнес група (Consumer Business Group). Бившият корпоративен вицепрезидент и ръководител на Sony Ericsson Лайне-Ульоки официално се присъедини към Huawei през декември 2013 г. Той ще отговаря за всички дейности по управлението на доставките на компоненти за потребителските устройства на Huawei – от цялостната доставка на материали, планиране и производство до поръчки и логистика на доставките. Лайне-Ульоки се отчита пред Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group.

Преди да постъпи в Huawei Consumer Business Group, Лайне-Ульоки натрупва богат опит в сферата на управлението на веригата за доставки в сектора за производство на мобилни устройства. От 1993 г. той заема редица ръководни длъжности в Nokia, включително вицепрезидент на управлението на материалите през 2008 г., отговарящ за глобалните материали, планиране на логистиката и осигуряване на качеството. В началото на 2011 г. Лайне-Ульоки се присъединява към Sony Ericsson и променя глобалната верига за доставки на компанията, включително набавянето на компоненти и планирането на производството, операциите, логистиката, както и глобалните доставки до клиентите.

През последните години Huawei се радва на бърз растеж на световния пазар на смартфони, както и на повишена разпознаваемост на марката. Данните от проучване на пазара, направено от Strategy Analytics, показват, че Huawei е класирана на трето място по глобални доставки на смартфони в Q3 2013.