Това е най-малката цифрова Wi-Fi камера в света

A5000 на Sony – най-малката и лека цифрова Wi-Fi камера в света със сменяеми обективи – e оборудвана с голям 20,1 мегапикселов Exmor APS HD CMOS сензор и BIONZ Х процесор.

Тя предлага професионално качество на картината в красив корпус, който лесно се побира в джоба ви. Достатъчно малък и лек за да бъде с вас навсякъде, фотоапаратът е чудесна алтернатива на вашия DSLR. Макар с тегло от едва от 210 гр., компактното му тяло е побрало вградена светкавица, с която да уловите кадри при слабо осветление. Ръкохватката на камерата също е обновена, като осигурява сигурна и надеждна работа с всеки монтиран E-mount обектив.

Качеството на картината е подсилено чрез DSLR-оразмерен 20,1 мегапикселов ефективен Exmor APS HD CMOS сензор, който улавя огромни количества информация за качествени снимки. Изображенията са допълнително подобрени с ново поколение процесор BIONZ X, който използват и много харесваните от фотографите пълноформатни фотоапарати Sony A7 и A7R. Технологиите за възпроизвеждане на детайлите, за намаляване на шума и на дифракцията осигуряват още по-фини текстури и по-нисък шум, независимо какво снимате. Нещо повече, чувствителността на лещата поддържа до  ISO 16000 при ръчна настройка за впечатляващи снимки дори и при изчезваща светлина.

Автопортретите са лесни за заснемане с една ръка благодарение на удобния захват на камерата и въртящия се на 180° LCD екран, който осигурява перфектния кадър с A5000 само на една ръка разстояние. Ако искате да изгладите бръчките и сивотата на лицата добавете ефекта Soft Skin, която автоматично премахва дефектите на прихванатите лица за по-атрактивни изображения. Използвайте лоста на корпуса на фотоапарата за пръстова корекция на оптичното приближение без да се затормозявате да коригирате всичко с ръка върху цевта на обектива.

Вграденият Wi-Fi осигурява връзка само с едно докосване с вашия Xperia или NFC-съвместим Android смартфон или таблет и вие можете да споделяте лесно и безжично снимки на мобилното си устройство. С още едно докосване можете да активирате и опцията Smart Remote Control, свързвайки фотоапарата ви със смартфон или таблет, за да разгледате вашите снимки от разстояние.