Sony представя най-малката и най-леката 4K видеокамера

Най-новата 4К Handycam видеокамера на Sony AX100E е идеална за хора, които искат да уловят и да се насладят на своите скъпи спомени на своя 4K BRAVIA телевизор. С приблизително 75% по-малък и около 66% по-лек корпус от FDR – AX1E, новата камера събира в себе си най-доброто от технологиите на Sony.

Това е първата 4K Handycam видеокамера, която разполага с голям Exmor R CMOS сензор 1.0 с подсветка. Той е далеч по-голям от сензора в нормалните потребителски видеокамери, като улавя безупречни 4K Ultra HD изображения (3840 х 2160 пиксела) с четири пъти по-голяма детайлност от Full HD, като в същото време позволява прекрасен „буке“ ефект върху обектите извън фокус на изображението. 

4K сензорът е снабден с мощен BIONZ X процесор на Sony, който изпозва технология за намаляване на шума и възпроизвеждане на детайлите за невероятно ярки, реалистични кадри, по-близки от всякога до реалността. С модерната функция Cinematone Gamma/Colour на видеокамерата, вашите кадри получават топъл, богат вид при продължителното записване на 25 кадъра.

Handycam AX100E използва нов ZEISS Vario – Sonnar T обектив с 12x оптично приближение, специално пригодено за 4K заснемане. Качеството е напълно гарантирано благодарение на конфигурацията на обектива от 17 елемента в 11 групи, които обединяват AA (за усложнени асферични ) и ED елементи.

Функцията за 4K Handycam Dual Video Recording ви позволява да записвате едновременно висококачествени видео клипове и готови за споделяне MP4 файлове. Сами изберете дали да направите вашите клипове в XAVC S (със скорост до 4K/60 Mbps или HD/50Mbps) или AVCHD формат, за да им се насладите след това в най-високата резолюция. Докато го правите, копие от заснетия материал бива записвано в по-ниска резолюция и в MP4 формат. След като приключите със снимките, просто докоснете вашия смартфон или таблет с NFC за безжично прехвърляне на вашите MP4 клипове от AX100E за бързо споделяне онлайн. 

Новата FDR – AX100E 4K видеокамера от Sony влиза в продажба в Европа от май 2014 година.