LG представи гривната Lifeband Touch

LG представи гривната Lifeband Touch и слушалките Heart Rate – два носими продукта, маркиращи първия скок на компанията във фитнес технологиите. Представени на изложението за международна потребителска техника (CES) през 2014 г. в Лас Вегас, двата продукта съчетават удобен дизайн и съвместимост с други устройства, като правят следенето на здравословното ви състояние толкова безпроблемно, колкото поставянето на часовник и чифт слушалки. 

Lifeband Touch е интелигентна технология, която проследява двигателната активност и се отличава със смел и същевременно удобен дизайн. Съвместима е както с монитори за измерване на пулса (HRM), така и със смартфони. Междувременно, иновативният двойно функционален дизайн на  слушалките Heart Rate предлага удобен начин за потребителите да измерят пулса си докато тренират. И двете устройства са създадени, за да могат спортуващите да контролират качествено здравето си. Гривната Lifeband Touch и слушалките Heart Rate се свързват помежду си без кабел. Устройствата могат да пренасят информация чрез интуитивното и лесно за употреба приложение на LG или други апликации като MyFitnessPal, Runkeeper или MapMyFitness, когато са включени към Android и iOS смартфони. 

Слушалките Heart Rate на LG идват със сензорната PerformTek технология, която измерва притока на кръв от вътрешната част на ухото, за да предостави точна биометрична информация като пулс и максимална консумация на кислород (VO2 max).  PerformTek® доказва прецизността си по време на сурови тренировки като устройство за непрекъснато наблюдение на сърдечната честота. LG предоставя гъвкав дизайн, за да направи слушалките Heart Rate по-удобни за употреба в сравнение с други подобни устройства. Закачащ се медальон се  свързва към слушалките чрез Bluetooth. По този начин устройството предава информация на смартфон или гривната Lifeband Touch за едно наистина безопасно преживяване.