LG представи първият в света гъвкав OLED TV

LG представи първия в света гъвкав OLED телевизор на Международното изложение за потребителска електроника (CES 2014) в Лас Вегас. 

Благодарение на него зрителите имат възможността да контролират ъгъла на извивката за едно невероятно визуално изживяване, което до този момент беше възможно само в сферата на научната фантастика. 

„Това, което отличава извития OLED телевизор от всяко друго устройство по света, е че извивката на екрана може да бъде контролирана от разстояние в съответствие с предпочитанието на зрителя. Различните опции са определени, като са взети предвид различни ключови фактори, които имат отношение към визуалното изживяване – като размер на екрана, разстояние за гледане. Откакто потребителите могат сами да фиксират зрителния ъгъл, те могат да се насладят на наистина най-доброто по рода си изживяване – настроено според техните собствени предпочитания.

77-инчовото TV устройство е резултат от технологична интеграция, обхващаща всички аспекти на производството на подобен иновативен продукт – дизайн, екрани, гарантиране на качеството и т.н. Гъвкавият OLED телевизор е резултат на десетки хиляди часове тестове – с цел да се гарантира надеждността и издръжливостта на този уникален екран. С представянето на гъвкавия OLED телевизор LG постигна наистина грандиозен успех – продължение на представянето на първите в света OLED TV продукти – плосък, извит, а сега и гъвкав.