Nokia готви конкурент на Galaxy S4 mini

Nokia ще пусне смартфон, който трябва да съкруши Galaxy S4 mini в категорията на мини апаратите, които всъщност се отличават с доста прилична мощност.

Това личи от информацията за все още необявено устройство, което по всяка вероятност е по-компактна версия на новата Lumia 1520. Мистериозният смартфон бе разкрит от потребител на Nokia Power, който отбелязва, че телефонът е с 5.2-инчов дисплей и с цена от 560 долара.

Тази информация е в унисон със слуховете за мини версия на Lumia 1520, която трябва да с четириядрен процесор Snapdragon 800, 20-мегапикселна камера и Full HD екран, сходен с този на предстоящия Lumia 929, който пък ще се появи само в Съединените щати.

Nokia Lumia 1520 бе първият Windows Phone 8 смартфон с четириядрен процесор и Full HD дисплей, което го направи конкурент на Samsung Galaxy Note 3 по размери и мощност. Нов модел с по-малък екран ще се изправи директно с Galaxy S4 mini. В същото време обаче новият модел не се очаква преди началото на следващата година и според наблюдатели предстоящите премиери на HTC One Two и 64-битовия Samsung Galaxy S5 определено ще качат още веднъж летвата доста високо.