Bing засили музикалната си търсачка

Функцията за търсене на музикално съдържание в Bing претърпя значителна трансформация.

В момента през търсачката на Microsoft потребителите ще имат достъп до повече от 1.7 милиарда песни от каталога на YouTube, Vimeo, MTV и др. Общо 70 000 изпълнители и 500 000 албума са индексирани през търсачката.

Подобренията са в резултат на желанието на Microsoft да направи търсенето на видео клипове и откриването на нови изпълнители чрез Bing по-лесно и удобно.

“Независимо дали търсите изпълнители, които добре познавате или се опитвате да откриете следващата млада звезда, можем да отговорим на нуждите ви”, казва Райън Бейкър от мултимедийния екип на Bing.

Когато потребителите търсят даден изпълнител през Bing, те ще виждат най-популярните видео клипове в горния ляв ъгъл на екрана. Горе вдясно пък ще са най-големите хитове на изпълнителя заедно с албумите му. Задържайки курсора на мишката върху иконката на даден видео клип пък ще активирате кратка превю функция.

Bing вече категоризира изпълнителите по албуми, така че ще може да търсите не само по конкретно заглавие на песен или клип, но и по цял албум. Ще бъде повишена и информацията, която търсачката предоставя за младите изпълнители.