Path няма да прави приложение за BlackBerry

Без съмнение Facebook е най-популярното име що се отнася до онлайн социални мрежи, но някои хора просто не искат профилите им да са заедно с тези на милиони други потребители и държат на по-голямо уединения в мрежата.

Точно за тях е частната социална мрежа Path, чиято популярност също расте значително в последно време.

Ако обаче искате да се възползвате от нейните предимства на вашето BlackBerry устройство, то засега шансовете ви не са големи.

През миналата седмица изпълнителният директор на Path Дейв Морин посочи по време на конференция в Индонезия, че компанията му ще предложи приложение за BlackBerry догодина. Думите му предизвикаха сериозен интерес, но малко по-късно едноименната компания излезе с опровержение в което се казва, че Морин не е бил съвсем наясно, когато се е изказал.

С други думи версия на Path за BlackBerry 10 засега не се очаква.

“На този етап нямаме планове да разработваме приложение за BlackBerry”, заяви говорител на Path.

Това е поредният случай в който проблемите на канадската компания отблъсват разработчиците, които предпочитат да не отделят усилия за версии на своите приложения. От друга страна, ако BlackBerry успее да привлече Path, това определено би било от полза за закъсалия производител. Едноименната социална мрежа е вече на 3 години и има повече от 20 милиона регистрирани потребители, които са доста активни в iOS и Android вариантите на частната социална мрежа.