BlackBerry Z30 – най-доброто от компания

Предвид положението, в което се намира, BlackBerry няма право на грешки. В момента някогашният лидер на пазара е притиснат от ужасяващо слаби финансови резултати и изостава далеч назад спрямо Apple, Samsung и още няколко Android производителя.

Затова не е чудно, че компанията изглежда е заложила всичко на новия си смартфон BlackBerry Z30.

Оказва се, че поне първоначалното впечатление от апарата е доста положително и анализаторите побързаха да обявят 5-инчовия смартфон за най-доброто, което канадците някога са произвели.

Сред ключовите характеристики на BlackBerry Z30 са доста големия екран, издръжливата батерия, високото качество на разговорите и microSD слота за допълнително място за съхранение. Още по-интересно е, че засега компанията е решила да предлага BlackBerry Z30 само в мрежата на един американски оператор – Verizon – който също създава известен ексклузивен характер и повишава търсенето.

От друга страна BlackBerry Z30 има и някои проблеми като прекалено претрупания софтуер, който е пълен с галещи окото, но иначе ненужни програми. В същото време като платформа BlackBerry продължава да изостава значително спрямо iOS и Android, а камерата на апарата не впечатлява достатъчно. Така мненията за BlackBerry Z30 се разделят на две – от една страна това изглежда като най-добрият апарат, който компанията може да предложи, а от друга няма как да се избегне усещането, че това е прекалено закъснял ход, който може да впечатли само най-верните поддръжници на канадския производител.