LG представя първия в света извит смартфон

LG Electronics официално представи LG G Flex. Това е първият смартфон на пазара с извит екран, следващ контура на лицето на потребителя. G Flex е най-новото допълнение към серията висок клас устройства на компанията – G. В унисон с нейната концепция телефонът демонстрира патентовани от LG техноло-гии на батерията и дисплея, които компанията представя за първи път на пазара. LG G Flex предлага и ново потребителско изживяване, вдъхновено от извитата му форма. 

Дизайнът с вертикална извивка на LG G Flex намалява разстоянието между устата на потребителя и микрофона в сравнение с традиционните телефони, когато устройството се държи до ухото. Извивката на LG G Flex е съобразена със средностатистическото лице и допринася за по-доброто улавяне  на гласа по време на разговор. Иновативната форма увеличава нивото на звука с 3dB в сравнение с плоските смартфони. Извитият дизайн осигурява по-добро хващане на устройството и по-голямо удобство при носене в задния джоб на ползвателя. В допълнение, потребителите могат да се насладят на визуално изживяване подобно на IMAX, докато гледат видео или играят на игри в режим Landscape.

LG G Flex следва вече познатата от LG G2 концепция за преместване на бутоните на задния панел. Разположението на бутона Rear Key намалява възможността ползвателят случайно да изключи устройството и значително улеснява регулирането на звука по време на разговор.

Ключови спецификации на смартфона, предназначен за корейския пазар:

– Процесор: 2.26 GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800 (MSM 8974)

– Графичен процесор: Adreno 330, 450MHz

– Дисплей: 6-inch HD (1280 x 720), Curved P-OLED (Real RGB)

– Памет: 2GB LP DDR3 RAM / 32GB eMMc 

– Камера: Rear 13.0MP / Front 2.1MP

– Батерия: 3,500mAh (embedded)

– Операционна система: Android Jelly Bean 4.2.2

– Размер: 160.5 x 81.6 x 7.9 – 8.7mm

– Тегло: 177g

– Мрежова съвместимост: LTE-A / LTE / HSPA+ / GSM

– Възможности за свързаност: BT 4.0 / USB 3.0 compatible / WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) / NFC

– Цвят: сребрист

– Друго: TDMB / Hi-Fi 24bit, 192kHz Playback