Toshiba T1100 получи сертификат за значима иновация

Toshiba Corporation обяви, че моделът T1100, който беше пуснат на пазара за първи път през 1985 г., получава сертификат за значима иновация от престижната Програма за постижения на Института на инженерите по електротехника и електроника (IEEE).  

Институтът, който е водеща световна професионална асоциация на инженерите по електротехника и електроника, основава Програмата за постижения през 1983 г. с  цел да награждава важни исторически постижения, като до момента близо 140 иновации в световен мащаб са удостоени с престижното отличие. За Toshiba това е второ подобно отличие след като през 2008 г. компанията бе наградена за JW-10 – първият процесор за японски думи.

Пуснат в Европа през 1985 г., моделът T1100 оказва огромно влияние върху появата и последващото развитие на пазара на лаптопи. Т1100 предлага по онова време LCD дисплей с висока резолюция и е оборудван с 3.5-инчово флопи-дисково устройство, а новоразработеният софтуер за контрол на захранването позволявал живот на батерията до осем часа. Дори оборудван с всички тези неща, моделът тежи едва 4,1 кг.