Microsoft готви алтернатива на Google Glass

Една компания измисля нещо ново и не след дълго половин дузина други се втурват със свои алтернативи и предложения за същото – това е сценарии, който никога не остарява в бизнеса с технологичният сектор не е изключение.

След появата и бързата популярност на Google Glass очевидно бе въпрос само на време да видим подобни технологии, но този път от другите водещи играчи на технологичния пазар.

В случая най-вероятно една такава алтернатива ще излезе от Microsoft, за което твърди авторитетният американски всекидневник Wall Street Journal.

Вестникът се позовава на “хора, запознати с въпроса” и твърди, че в този момент вече се провеждат тестовете на умни очила с интернет достъп. Успоредно с тях Microsoft очевидно подготвя и умен часовник, но все още не е ясно кое от подразделенията на компанията се е заело с проекта – според едни слухове това е ХВОХ екипът, а според други по проекта работят хората, създали таблета Surface. Независимо от това коя дивизия е натоварена със задачата, почти сигурно е, че Microsoft ще използва напредъка, постигнат от Nokia, която също искаше да направи умен часовник. Това ще стане благодарение на подразделението “Устройства и услуги” на финландската компания, което бе придобито от Microsoft като част от голямата сделка миналия месец.