Yahoo взе водещ автор от New York Times

Дългогодишният завеждащ технологичната секция на авторитетния всекидневник New York Times ще напусне изданието, за да се присъедини към Yahoo.

След повече от 13 години в New York Times Дейвид Поуг ще застане начело на медийната политика на Yahoo по отношение на потребителите.

Новината бе потвърдена както от самия Поуг, така и от шефката на Yahoo Мариса Майер в отделни блог постове.

Поуг е поредната важна фигура, която напуска журналистическия свят, за да се прехвърли в Силиконовата долина. Миналата седмица фурналистът от Guardian Глен Грийнуолд, който  работи тясно с Едуард Сноудън при неговите разкрития, обяви че напуска вестника, за да се присъедини към нова компания, стартирана от основателя на eBay Пиер Омидяр.

В новото си амплоа Поуг ще публикува постове, ще пише текстове и ще прави видео клипове, които представят джаджите, приложенията и технологиите, помагащи на потребителите в тяхното ежедневие. Самият Поуг твърди, че амбициите му се простират още по-надалеч, но засега се въздържа от повече подробности. Той обаче не пести комплиментите си към Yahoo и твърди, че под ръководството на Майер компанията отново е “млада, агресивна и пълна с живот”.

“13 години е доста време, прекарано на едно място, но въпреки това напускането на New York Times не е лесно”, признава журналистът.