Елън Мъск иска да създаде подводница тип Джеймс Бонд

Елън Мъск планира планира да превърне колата-подводница Lotus Espirit от хитовия филм за агент 007 „Шпионинът, който ме обичаше“ в истинска подводница, способна да се гмурка, пише Mashable.

За филма автомобилът е бил пригоден да се използва под вода, но не и да се движи. По информация на британското издание „Гардиън“ през миналия месец Мъск е купил колата на аукцион за 997 000 долара и сега планира да осъществи една от детските си мечти.

„Беше невероятно, когато като малко дете в Южна Африка гледах как Джеймс Бонд в „Шпионинът, който ме обичаше“ скача от кея са своя Лотус, натиска едно копче и го превръща в подводница“, се казва в изявление на Мъск. „Бях разочарован да науча, че всъщност колата не може да се трансформира. Това, което ще направя, е да я оборудвам с електрически двигател на Tesla и да се опитам да я накарам да се трансформира наистина“.

Мъск, който е изпълнителен директор на компаниите Tesla Motors и SpaceX, поръчал колата тайно на аукцион през месец септември, но идентичността му беше разкрита едва наскоро от автомобилния блог Jalopnik.