Samsung отрича обвиненията за Note 3

Манипулирани ли са резултатите на CPU-то на новия Galaxy Note 3 или не – това е въпросът, който мнозина си задават тези дни, но Samsung има категоричен отговор.

Не!

Мощният четириядрен процесор на 2.3GHz на фаблета бе заклеймен като “манипулиран” след като бенчмарк тестове с програмата Geekbench показаха, че той е изкуствено надут именно, за да постига по-високи резултати при нарочните проверки.

Южнокорейската компания обаче упорито отрича да има някакво разминаване между производителността при бенчмарк тест и при ежедневна употреба.

“Galaxy Note 3 максимизира своите CPU/GPU честоти, когато изпълнява функции, свързани с висока натовареност”, обяснява компанията. “Това не е опит да се завишат конкретни бенчмарк резултати. Ние сме отдадени на това да предоставяме винаги най-добрата производителност на нашите клиенти”.

Обвиненията срещу Galaxy Note 3 са, че процесорът е надут така, че да вади между 20 и 50 процента по-високи резултати при бенчмарк тест в сравнение с това, което потребителите получават при нормална употреба на устройството. Това стана ясно при сравнението на процесора му Snapdragon 800 с този на LG G2, който е същият модел.