Intel ще си сътрудничи с Arduino LLC

Главният изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич обяви споразумение за сътрудничество с Arduino LLC, водеща open-source хардуерна платформата в общността на изобретателите и образованието. Браян Крзанич разкри също и платката Intel Galileo, първият продукт от нова фамилия от Arduino-съвместими платки за разработки с Intel архитектура.

Arduino комплектите за разработки и интерфейс за програмиране на софтуер на Arduino улесняват хората на изкуството, дизайнери и други ‘направи си сам’  ентусиасти, които много често нямат техническо образование, да създават интерактивни обекти или среди.

Като надгражда над платката за разработки Galileo, Intel и общността на Arduino ще работят заедно върху бъдещи продукти, които носят производителността, скалируемостта и възможностите на Intel технологията за тази разрастваща се общност от изобретатели.

Също така, като част от това усилие, Браян Крзанич обяви мащабно дарение от 50000 платки Intel Galileo за 1000 университета в световен мащаб през следващите 18 месеца.