HTC се раздели с Beats Electronics

Производителят на аудио продукти Beats Electronics отново е независима компания.

Тайванската компания НТС обяви, че е продала оставащите 25 процента от дела си в Beats Electronics и по този начин губи всякаква власт над Beats Electronics.

Стойността на сделката е 265 милиона долара. Преди това НТС продаде другата си част от Beats Electronics за 150 милиона долара.

Само преди две години нещата изглеждаха по съвсем различен начин. Тогава НТС закупи 50.1 процента от Beats Electronics с планове да вкара аудио технологията на Beats в своите продукти. Въпреки че в крайна сметка това стана, нито една от двете компании не бе доволна от резултата и скоро след това се появиха първите слухове, че основаната от рапъра Dr. Dre и медийния инвеститор Джими Джовайн компания иска да се раздели с НТС. Това стана особено очевидно след като смартфон моделите на тайванският производител започнаха да губят пазарен дял, а наличието на Beats технологията не им помагаше с нищо.

Сега НТС се надява, че транзакцията ще бъде финализирана до края на годината, когато ще се освободи окончателно от Beats Electronics.