Как да изтриете историята на Facebook търсенето си

Помните ли как веднъж решихте да потърсите Facebook профила на бившето гадже на вашия настоящ партньор/ка? Преди това пък как постоянно проверявахте страницата на вашият любим човек с една идея по-често, отколкото трябва? 

Facebook със сигурност помни.

Социалната мрежа съхранява абсолютно всяка една думичка, която сте въвели в полето за търсене. Въпреки че настройките за този тип данни по подразбиране е „only you” (т.е. достъпна само за вас), може би не се чувствате комфортно от факта, че тази информация е налична. Процесът по изтриването й обаче изключително прост. Ето какво трябва да направите.

Влезте в профила си. След това да изберете Activity Log (ако използвате български език – „Регистър на дейността”). В лявата страна на страницата, която ще ви се открие, кликнете на more („още”) под “Photos”, „Likes”, “Comments” (или „снимки”, „харесвания”, коментари”). Там ще ви се отвори цялата история на Facebook търсенето ви от самото й начало. Ако желаете да я отстраните, изберете “Clear Searches” („Изчисти търсенето”) в горния десен ъгъл. И готово!