Intel ще прави конкурент на Google Glass

Лидерът в производството на процесори Intel прави “значителни” инвестиции в нова технология, която се очертава като конкурент на Google Glass.

Технологията се разработва от компанията Recon Instruments и представлява поредната крачка напред в областта на техниката, която може да се носи от потребителите.

Без да разкрива точната сума, Intel призна, че става въпрос за солидна инвестиция, която ще помогне за развойната дейност на Recon, както и за маркетинговата експанзия и глобалните продажби на канадската компания.

Освен това Recon “ще се възползва от опита на Intel в производството, операциите и технологиите”, твърди сайтът на компанията.

“В лицето на Recon Instruments виждаме компания, която работи по върхови технологии и изграждаме солидна стратегия, която ще ни даде възможност да се възползваме от предимствата на революцията в т.нар. wearable продукти”, заявява генералният мениджър на New Devices Group в Intel Майк Бел.

В момента Recon Instruments е лидер на пазара на индивидуални дисплеи и е продала повече от 50 000 такива устройства, включително и на Apple.