IBM представи системата NeXtScale

IBM представя системата NeXtScale – гъвкава компютинг платформа, която разполага с три пъти повече ядра от настоящите сървъри. Това я прави идеална за най-бързо растящите натоварвания, като социални медии, анализи, технически изчисления и облачни услуги. 

Системата NeXtScale е най-новото попълнение към портфолиото от системи х86 на IBM, създадена да поддържа приложения с мощността на суперкомпютър във всеки център за данни чрез опростена, гъвкава и отворена структура. Благодарение на тази система клиентите ще  работят и управляват бюджетите си по-добре, тъй като ще разполагат с голяма изчислителната мощ в минимално пространство в центровете си за данни. Затова NeXtScale е идеално решение за големи центрове за данни, публични, частни и хибридни облачни инфраструктури, приложения за анализи на данни, като CRM, рисков/финансов мениджмънт нови бизнес модели и други.

Системата NeXtScale е одобрена за работа в центрове за данни с по-висока температура (до градуса 40 по Целзий), като по този начин се намаляват разходите за охлаждане, както и оперативните разходи на клиентите.