Disney: новите Star Wars филми са поглед към началото

Новите Star Wars филми, които ще бъдат пуснати в следващите няколко години, са своеобразни истории за произхода на някои от ключовите герои във вселената на Джордж Лукас.

Това обяви финансовият шеф на Disney Джей Расуло по време на изказване в рамките на Bank of America Merrill Lynch Media, Communications & Entertainment Conference  в Бевърли хилс онзи ден.

Въпреки че не пожела да разкрие повече подробности, Расуло бе категоричен, че феновете на Star Wars ще получат страшно много подробности за началните моменти в живота на известните персонажи от поредицата. Най-вероятно сред образите, чиито истории ще бъдат подробно разгърнати, са Хан Соло, Йода и може би Боба Фет. Появиха се спекулации, че Харисън Форд, който изигра Хан Соло в оригиналната трилогия, ще се завърне в ролята. Въпреки това някои кино критици са скептични, че Форд, който бе на 30 години когато Return of the Jedi е появи по кината, сега ще може да изиграе ролята.

Disney придоби правата върху Star Wars след като миналата година закупи Lucasfilm за 4.05 милиарда долара. Освен филмите така развлекателният гигант получи собственост върху видео игрите, играчките и всякакъв друг тип продукти с тази марка.